top of page

ONZE DIENSTEN

SPORTREVALIDATIE

Waar sport is, zijn blessures. We spreken uit ervaring, zelf zijn we namelijk ook actieve sporters. Al ettelijke seizoenen draaien we mee in het Belgische nationale en provinciale voetbal, hetzij als speler, hetzij als kinesist. Ervaring troef dus ook … in blessures.


Om ze te vermijden, is een progressieve en sportspecifieke opbouw van de oefentherapie cruciaal. Eén van de troeven van Level Up is dat wij over een ruime sportzaal en veel oefenmateriaal beschikken. Met onze uitrusting kunnen wij gemakkelijk sportspecifieke situaties nabootsen om jou zo volledig klaar te stomen voor de real deal.

Of je nu recreatief of topsporter bent: bij Level Up helpen wij iedereen aan een sportieve comeback!

MANUELE THERAPIE

Bij manuele therapie kijken we met een breed spectrum naar de klacht in kwestie. Via gerichte vraagstelling en onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht, en daarbij gaan we ook verder dan het louter lokaliseren van de pijn. Zo kan de klacht te wijten zijn aan zowel articulaire als neurogene of musculaire functiestoornissen.


Eens de testen hebben uitgewezen wat de oorzaak is, stellen we samen een behandelplan op. Met specifieke technieken pakken we de klacht zo efficiënt mogelijk aan en brengen we de spieren en gewrichten terug in evenwicht. Dat kan met houdingscorrecties via mobilisaties of manipulaties, maar evengoed met een oefenprogramma op maat.

MYOFASCIALE THERAPIE EN DRY NEEDLING

Myofasciale therapie focust op de samenwerking van spieren, pezen en bindweefsel. In een spier kunnen zich gespannen knobbels of triggerpoints ontwikkelen. Dit komt vaak voor in stijve, verkorte spieren en veroorzaken plaatselijke en/of uitstralende pijn.

Omdat spieren vaak in een ketting werken, is de kans groot dat meerdere spieren betrokken zijn.

Met deze therapie schakelen we de triggerpoints uit om de klachten weg te nemen. Hiervoor kunnen we verschillende technieken hanteren, zoals warmte, stretching, manuele compressie en vooral dry needling. Met een fijne naald worden de trigger points aangeprikt waardoor de spiervezel zich terug kan ontspannen. Deze techniek is volkomen pijnloos. Na behandeling voelt de spier soms wat stijf, maar je ervaart vooral snel minder pijn, meer kracht en een meer ontspannen spier.

SCMO

SCMO staat voor sportgerichte combinatietherapie, manuele therapie en osteopathie. Deze behandeling hanteren we vooral voor sportletsels. Als patiënt word je hier holistisch (volledig) onderzocht en niet enkel rond de ‘pijnzone’. Zo gaan we op zoek naar de oorzakelijke laesie (letsel) van een bepaalde pathologie. Het kan gaan over klachten aan de wervelkolom (rug, nek of bekken), de perifere gewrichten of spieren (schouder, elleboog, pols, heup, knie en enkel) en sportletsels (bv. enkeldistorsie …).

BPPV

Benigne paroxysmale positioneringsvertigo is een houdingsgebonden duizeligheid die bij bepaalde bewegingen plots opkomt. Deze duizeligheid wordt veroorzaakt door losliggende oorsteentjes – in de volksmond ‘kristallen’ – in het evenwichtsorgaan.

BPPV komt vaker voor bij vrouwen en ouderen. Meestal is de oorzaak ook niet duidelijk. Deze klacht is goedaardig en kan met enkele manoeuvres opgelost worden.

ORTHOPEDISCHE REVALIDATIE (POST-OPERATIEF)

Deze revalidatie hanteren wij voor alle post-operatieve behandelingen, zoals prothesen na degeneratie (arthrose), ligament- of kruisbandletsels, arthroscopieën (kijkoperaties), kraakbeenherstel (bv. mozaïekplastie), allerhande fracturen (al dan niet met osteosynthesemateriaal), cardiale operaties (stents, openhartoperatie…), operaties aan de wervelkolom …

In lijn met de evidence based-regelgeving rond elke operatie brengen we je terug naar een gewenst en realistisch niveau door manuele technieken te combineren met aangepaste progressieve oefentherapie.

LACTAATTEST

Een lactaattest bied je de mogelijkheid om hartslagzones te bepalen zodat je beter en gezonder kan trainen.

Via een (sub)maximale inspanningstest op de loopband of op de fiets meten we je lactaatwaarden via een pinprik in de vinger of in het oor na vastgelegde tijdzones. Daarnaast monitoren we continu je hartslag. Op basis van de data krijgen we een goede indicatie van je algemene conditie en je drempelwaarden (namelijk: wanneer verzuur je en welke stoffen worden verbruikt voor de energielevering?).

Naargelang het (sportieve) doel dat je voor ogen hebt, stellen we je nadien een loop- of fietsschema op maat voor.

Prijs: 70 euro

Maak hier je afspraak

SCREENING

Preventie speelt een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Ook bij sporters kan een goede screening veel blessures voorkomen. Door je als sporter volledig te laten analyseren, kunnen de

zwakkere punten proactief aangepakt worden waardoor de kansen op een blessure verkleinen, en je je spieren kan versterken en verbeteren.

Voor een screening kunnen verschillende testen gebruikt worden: de Functional Movement Screen, hoptest, mobiliteitstesten en krachttesten met een handheld dynamometer. Na de screening stellen we samen een programma op om het volledige seizoen blessurevrij te blijven.

Prijs: 70 euro

Maak hier je afspraak

bottom of page